Toroslar Belediye Başkanı Yıldız'dan sanayi bölgesi çağrısı

Toroslar Belediye Başkanı Yıldız'dan sanayi bölgesi çağrısı

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret eden Birlik Başkanı Veysel Sarı ve birliğe bağlı oda başkanlarıyla görüştü.

Burada oda başkanlarının taleplerini dinleyen Başkan Yıldız, şunları söyledi:

"İnsanların yatırım yapabilecekleri, işlerini geliştirebilecekleri, yeni istihdam alanı açabilecekleri alanlar da bir türlü yaratılmıyor. Sorunlar da yaşıyoruz. O konuda bence belediyelerin esnafların taleplerini karşılayabilecekleri bir planlaması olmalıdır. Ve esnafa demeli ki: "Kardeşim, biz bak şurada planlama yapıyoruz. Sizin için yatırım alanları oluşturuyoruz. Sizler de bu yatırım alanlarında yatırımlarınızı yapın. Bu istihdam ve gelişim konusunda bize yardımcı olun ya da ülkeye yardımcı olun" diyebilmesi gerekiyor. Aslında Mersin bir bütün olarak yatırım yapmak açısından çok avantajlı bir yer. Maliyeti düşük ve lojistik alanları geniş bir coğrafya. Mersin Limanı’ndan kaynaklı, istasyonundan kaynaklı, karayollarına bağlantılarından kaynaklı, lojistik manada çok ciddi avantajı olan bir kent. Aynı zamanda böyle lojistik kültürü olan da bir kent, yani lojistik yatırımların olduğu da bir kent. Dolayısıyla burada birçok kentten yatırımcının, hatta bizim ülkemizin dışındaki insanlardan burada yatırım yapmak konusunda heveskâr olduğunun farkındayım."

Esnafın desteklenmesi gerektiğini belirten Başkan Yıldız, bunun para dağıtarak değil, yatırım yapılacak alanların ve sağlıklı planlamaların oluşturulmasıyla mümkün olacağını söyledi. Yıldız, “Belediyeler para dağıtmaz ama yatırım yapılabilecek alanları planlar, organize eder” diyerek, yerel yönetimlerin öncülüğünde yeni sanayi bölgeleri ve iş alanları oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Başkan Yıldız, Toroslar’da tekstil sektöründe çalışan 30 binin üzerinde kişinin olduğunu ve bu sektörde büyük bir bilgi ve iş gücü birikimi bulunduğunu ifade etti. Bu nedenle Toroslar’da tekstil odaklı bir sanayi sitesi kurulacağını açıkladı.

Yıldız, “İlçemizde çadırlarda, apartman altlarında, sağlıksız koşullarda üretim yapan yüzlerce küçük atölye var. Bunların daha modern, güvenli ve verimli ortamlara taşınması gerekiyor. Geçtiğimiz günlerde 350 kişinin çalıştığı bir tekstil atölyesinde yangın çıktı. Allah’tan geceydi. Gündüz olsaydı facia yaşanabilirdi” diyerek mevcut durumun aciliyetini ortaya koydu.

Yıldız, belediye olarak daha önce kendilerine ait konut alanlarını iş alanına çevirdiklerini ve bu örnekle kamu kurumlarının da yatırımcı için fedakârlık yapması gerektiğini belirtti. Yıldız, “Bizim yaptığımız planlamalar, sadece belediyeye değil, tüm kente kaynak yaratacak. Bunu herkesin görmesi ve desteklemesi lazım. Yani kamusal siyasallaşma ile vakit öldürmek yerine doğrudan memleketin sorunu nasıl çözülür diye bu kentin 13 milletvekili bir araya gelmeli. 13 belediye başkanı bir araya gelmeli. İş dünyası bir araya gelmeli ve bunların her biri tek tek bu mevzulara ilişkin kafa yormalıdır’’ ifadelerini kullandı.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı da, belediyelerden büyük beklentileri olduğunu aktararak, “Ülkemizin yaşadığı ekonomik sıkıntılar hepimizin malumu. Mersinde esnaf ve sanatkarlarımızın daha da gelişebilmesi için yapılacak ürünler içinde zanaatkarlarımız var fakat alanımız yok. Sanayi sitelerine şiddetle ihtiyacımız var. Esnaf olmazsa kent büyümez ve yeni esnaflar kazandırmamız gerekiyor. Gerçekten çok büyük ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlarımızı biz yerel yönetimle işbirliği yapmazsak yapmamız mümkün değil. Esnaf ne kadar büyürse ilimiz de o kadar büyüyecek’’ dedi. 

  Hibya Haber Ajansı